Skip Navigation or Skip to Content

Week van de Veiligheid start op 9 oktober

5 oktober 2023
2 min leestijd

De Week van de Veiligheid, van 9 t/m 15 oktober, staat in het teken van agressie en geweld. Want helaas komen veel ondernemers hier weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.

Deze winkeltraining had ik veel eerder willen doen

— Medewerker supermarkt

Agressief gedrag komt vaak onverwacht. Dat is de eerste zin van de nieuwe campagne voor de Week van de Veiligheid. In deze jaarlijks terugkerende week is er extra aandacht voor veiligheid rondom verschillende thema’s. Dit jaar is het thema agressie en geweld.

Gericht op ondernemers
Het is het eerste jaar dat de Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen. De campagne richt zich dan ook op ondernemers maar, omdat ook particulieren te maken kunnen krijgen met agressie en geweld, zijn veel tips toepasbaar voor iedereen.

Op de website www.deweekvandeveiligheid.nl is veel informatie te vinden over omgaan met agressie en geweld. Want hoe blijf je rustig als een klant agressief gedrag vertoont? En zijn er signalen die je mogelijk al kunt opvangen voordat de situatie escaleert? Antwoorden op deze vragen en extra tips om situaties te de-escaleren zijn te lezen op de website.

Naast deze informatie bieden we op de campagnewebsite ook een downloadkit aan. Onder meer posters, flyers en posts voor sociale media. Zo kan iedereen, van gemeente tot ondernemer, aandacht geven aan de Week van de Veiligheid.

Activiteiten
Door heel Nederland worden activiteiten en evenementen georganiseerd. De regionale PVO’s, waaronder PVO Noord-Nederland, zijn hierin actief, maar ook gemeenten, buurtverenigingen en brancheorganisaties zijn de organiseren activiteiten. Op de website www.deweekvandeveiligheid.nl staat een overzichtskaart met daarin alle activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de bijeenkomst Veilig Ondernemen in Noord-Nederland op dinsdag 10 oktober. Ook zijn er evenementen waar je digitaal kunt aansluiten.

Neem contact op
Wil je meer weten over de mogelijkheden van PVO Noord-Nederland? – Denk bijvoorbeeld aan een kosteloze training voor je winkelpersoneel – Stuur dan een mail naar info@pvo-noordnederland.nl.

 

Website Week van de Veiligheid