Skip Navigation or Skip to Content

Veilig Ondernemen in Noord-Nederland: dinsdag 10 oktober

20 september 2023
1 min leestijd

Ondernemers in Noord-Nederland zijn zeer kwetsbaar voor ondermijnende activiteiten. Hierbij kun je onder andere denken aan fraude, winkeldiefstal en cybercrime. Ook drugslabs lijken zich te verplaatsen van Zuid-Nederland naar het Noorden. Op het platteland, in de havens, op bedrijventerreinen, daar waar genoeg ruimte is voor criminele activiteiten zonder dat de omgeving maar ook iets merkt.

Tien jaar geleden wist ik weinig over hackers

— Techjournalist Daniël Verlaan

Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland helpt ondernemers om zich weerbaar te maken tegen ondermijnende activiteiten en organiseert het congres ‘Veilig Ondernemen in het Noorden’.

Op dit congres laat Jon Warmerdam van Bureau Drugszaken zien hoe een drugslab eruitziet en informeert je over de mogelijkheden om zelf ‘op scherp’ te staan.

Ik weet je wachtwoord
Daniël Verlaan, techjournalist en schrijver van het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ geeft een presentatie over cybercrime, want internet is een wereld vol mogelijkheden, ook voor criminelen. De gevolgen voor ondernemers kunnen grote (financiële) consequenties hebben. Daniël laat zien wat er allemaal mogelijk is, en geeft praktische tips om jezelf digitaal weerbaar te maken.

Aanmelden

In een paneldiscussie, onder leiding van dagvoorzitter Marjolein Lauret, gaan we in op veelvoorkomende criminaliteit. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om te kijken in de Escaperoom van de Brandweer en kun je een bezoek brengen aan een nagebouwd drugslab en zien en ruiken wat er allemaal bij komt kijken.

Meer informatie een aanmelden
Ondernemers zijn van harte welkom. Deelname is gratis, maar meld je wel aan via bovenstaande button met vermelding van je bedrijfsnaam.

Adres
De Rietschans
Meerweg 221
9752 XC Haren