Skip Navigation or Skip to Content

Ondernemers Harlingen voeren collectief winkelverbod in

4 juli 2023
1 min leestijd

In een gezamenlijke inspanning om winkeldiefstal en andere vormen van winkelcriminaliteit aan te pakken, hebben verschillende supermarkten in Harlingen, in samenwerking met de politie, gemeente en Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland (PVO NN) het initiatief genomen om een collectief winkelverbod in te voeren. Dit preventieve beleid heeft als doel de veiligheid te vergroten en winkeliers, winkelpersoneel en consumenten een veiligere winkelomgeving te bieden.

Hoe werk het Collectief Winkelverbod?
Bij herhaling van een overlast situatie of een strafbaar feit, kan aan de overlastgever voor langere tijd de toegang worden ontzegd voor alle deelnemende winkels in het winkelgebied. Door gezamenlijk op te treden, kan er informatie worden gedeeld en uitgewisseld.

Deze samenwerking versterkt niet alleen de veiligheid in de winkelstraten, maar ook de band tussen de verschillende betrokken partijen.

Preventief
Rini ten Grotenhuis, adviseur van PVO Noord-Nederland: “In de praktijk blijkt dat het instellen van een collectief winkelverbod preventief werkt. Er is minder overlast en winkeldiefstal en het geeft bezoekers van het winkelgebied een veiliger gevoel.”

Deelnemende bedrijven in Harlingen zijn herkenbaar aan de sticker van het collectief winkelverbod bij de deur.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het inzetten van een collectief winkelverbod, stuur dan een mail naar info@pvo-noordnederland.nl of kijk op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV)