Skip Navigation or Skip to Content

Friese ondermijningsconferentie in Leeuwarden

13 november 2023
1 min leestijd

Vrijdag 10 november was PVO Noord-Nederland aanwezig op de Friese Ondermijningsconferentie in Leeuwarden. In een interactief panelgesprek, onder leiding van CCV-directeur Patrick van den Brink is er gesproken over ondermijning: Wat zijn de signalen, waar kun je vermoedens en misstanden melden? Hoe zet je een publiek-private samenwerking op?

Ondermijning zit heel breed en diep in de samenleving

— Jan de Vries | Manager Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland

In het panel werden verschillende verhalen en ervaringen gedeeld. Met dank aan havenmeester Dirk van der Zweep, burgemeester van André van de Nadort van de gemeente Weststellingwerf, Hayo Galema, binnenstadmanager van Leeuwarden en Jan de Vries, manager van Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland.

Ook Frank Kastelein was aanwezig, door de weersomstandigheden niet met de Escapeboot maar met een rijdende aangepaste Escaperoom om deelnemers doormiddel van een spel bewust te maken van ondermijnende activiteiten in bijvoorbeeld de haven.

Vandalisme, verloedering, overlast, onveiligheid en criminaliteit in een winkelgebied, een haven, op een bedrijventerrein of in het buitengebied kan een succesvolle bedrijfsvoering in de weg zitten. Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Samenwerken werkt!

Wil je als ondernemer meer weten over de mogelijkheid van het opzetten van een publiek-private samenwerking? Of een ander onderwerp bespreken wat te maken heeft met Veilig Ondernemen? Stuur ons een mail: info@pvo-noordnederland.nl we helpen je graag!

 

Ondermijningsconferentie Leeuwarden