Skip Navigation or Skip to Content

Herken ondermijning op de Escapeboot

7 maart 2024
1 min leestijd

Een (jacht)haven is een populaire plek voor watersportliefhebbers, maar helaas ook voor criminelen. Hoe herken je ondermijnende activiteiten in de haven? Ontdek het op de Escapeboot die in maart 2024 afmeert in Fryslân en Groningen.

Een mooie manier om aandacht te besteden aan ondermijning in de haven

— Grietje van der Meulen, adviseur PVO Noord-Nederland

Wat is een Escapeboot? De Escapeboot wordt ingezet om ondernemers, medewerkers en bezoekers van een havengebied bewust te maken van verdachte situaties die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je de signalen? Waar moet je op letten? En wat doe je als je verdachte omstandigheden ziet?

Op de Escapeboot krijg je antwoord op deze vragen en een toelichting van de adviseurs van Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland.

Het spel
Tijdens het spel op de Escapeboot word je in teamverband uitgedaagd om signalen te herkennen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugs, witwassen en illegaal verblijf. In de drijvende Escaperoom krijg je 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen

Locaties en aanmelden

Uiterlijk een week voorafgaand het evenement kun je de exacte locatie van de Escapeboot terugvinden in de agenda. Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Lees: duikende drugssmokkelaars
Lees: Kleine havens kwetsbaar voor criminaliteit