Skip Navigation or Skip to Content

De Escapeboot komt naar Fryslân

27 juli 2023
1 min leestijd

Een (jacht)haven is een populaire plek voor watersportliefhebbers, maar helaas ook voor criminelen. Hoe herken je ondermijnende activiteiten in de jachthaven? Ontdek het op de Escapeboot die op 29 en 31 augustus en 1 september afmeert in Sneek, Leeuwarden en Grou.

De escapeboot ligt op drie prachtige locaties in Fryslân

— Rini ten Grotenhuis, adviseur Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland

Wat is een escapeboot?
De Escapeboot wordt ingezet om booteigenaren, bezoekers, ondernemers en medewerkers bewust te maken van verdachte situaties die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je de signalen? Waar moet je op letten? En wat moet je doen als je verdachte omstandigheden ziet?

Op de Escapeboot krijg je antwoord op deze vragen en een toelichting van de adviseurs van Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland.

Hoe herken je signalen?
Tijdens het spel op de Escapeboot word je in teamverband uitgedaagd om signalen te herkennen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugstransport, geldtransport en het anoniem verblijven op een boot om zo uit handen van justitie te blijven. In de drijvende escaperoom krijg je 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen.

Na afloop wordt het spel geëvalueerd en weet je waar je op moet letten en ook waar je verdachte signalen kunt melden. En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige professionals.