E-Learning: omgaan met agressie en geweld
Een boze klant bij de servicebalie, een ontevreden klant die dreigt, of frustraties die worden afgereageerd, ondernemers en hun medewerkers krijgen steeds vaker met agressief gedrag te maken. Om (nieuwe) medewerkers te helpen agressie te herkennen en er beter mee om te gaan, is er een gratis e-learning beschikbaar.
Tip: laat je nieuwe medewerkers deze gratis e-learning doen, en zorg ervoor dat ze vol zelfvertrouwen met vervelende situaties kunnen omgaan. De e-learning wordt afgesloten met een certificaat.
Wil je een training op maat in je winkel? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
Collectief winkelverbod
Een collectief winkelverbod helpt ondernemers samen op te treden tegen overlast in hun winkelgebied. Dit betekent dat als iemand bijvoorbeeld winkeldiefstal pleegt of agressief gedrag vertoont, diegene niet alleen uit één winkel, maar uit alle aangesloten winkels wordt geweerd. Dit maakt het winkelgebied veiliger en voorkomt herhaling van ongewenst gedrag.
Collectieve horecaontzegging
Met een collectieve horecaontzegging werken horecazaken samen om overlastgevers te weren. Gedraagt iemand zich mis in één horecagelegenheid, dan geldt de ontzegging automatisch ook voor alle andere aangesloten zaken. Dit zorgt voor een veilige en prettige omgeving voor gasten en personeel.
Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU)
De KVU is een hulpmiddel waarmee gemeenten, politie en horeca samenwerken aan een veilig uitgaansleven. Het geeft inzicht in hoe veilig het uitgaansgebied is en wat er beter kan. Op basis van deze informatie kunnen gerichte acties worden ondernomen om een prettige en veilige omgeving te creëren.
Publiek-Private Samenwerking (PPS)
Met Publiek-Private Samenwerking werken publieke en private partijen samen aan een schone, veilige en leefbare omgeving. Dit netwerk richt zich op bedrijventerreinen, buitengebieden, uitgaansgebieden en winkelgebieden. Door samen knelpunten aan te pakken en preventieve acties te ondernemen, verbeteren we de leefomgeving voor iedereen.
De risico’s
Digitale veiligheid is onmisbaar voor de continuïteit van je onderneming. Hackers en cybercriminelen kunnen ongemerkt toegang krijgen tot de systemen, met grote gevolgen. Denk aan het manipuleren van apparatuur, ongewenste bestellingen of zelfs stilstand in uw bedrijfsprocessen.
Doe de Cyberscan
Dan krijg je direct inzicht in je digitale weerbaarheid. Je ziet in één oogopslag hoe je ervoor staat en welke verbeteringen mogelijk zijn. Na het invullen van de scan ontvang je een rapport met concrete aanbevelingen om je digitale veiligheid te versterken.
Samen bereiken we meer
Veiligheid is een thema voor elke ondernemer. Of het nu gaat om cyberdreigingen of fysieke agressie, een veilige werkomgeving is belangrijk voor de continuïteit van je bedrijf. Platform Veilig Ondernemen ondersteunt ondernemers en werkt samen met ondernemersverenigingen om veiligheid binnen bedrijven te versterken.
Samenwerking op maat
Wij sluiten graag aan bij geplande vergaderingen of speciale thema-bijeenkomsten van ondernemersverenigingen. Onze presentatie wordt afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van de ondernemers.